Често задавани въпроси

Какво означава името UWEB?

UWEB.bg предлага услуги, представящи партньорите ни в световната мрежа. Предпочитаме „ю-уеб“, но всеки има правото да интерпретира.

Как да проверя дали на страниците на сайта ми е използвана правилна микродата?

Тъй като този тип данни са „видими“ единствено за търсещите машини (като Google) и помагат за по-доброто разбиране на съдържанието от тях, съответно и за по-доброто класиране на сайта Ви в резултатите при търсене, препоръчваме да използвате този инструмент на Google за да проверите дали всичко е наред с този тип данни.

Какво е адаптивен дизайн?

За да отговорим на нарастващото търсене на уеб съдържание през мобилни устройства, всички изработени от нас сайтове са с адаптивен дизайн. Този дизайн позволява на сайта да се адаптира в зависимост от устройството, на което се разглежда

Каква е разликата между пакетите за изработка на уеб сайт Старт и Стандарт?

Като основа за изграждането на уеб сайт при пакет „Старт“ използваме CMS системата WordPress, докато при „Стандарт“ пакета всяка страница е изградена от нулата чрез HTML5 и CSS (ако е необходимо и JavaScript) спрямо съдържанието й.

Каква е разликата между „статичен“ и „динамичен“?

Всяка страница на статичния уеб сайт представлява отделен HTML файл, в който са „поместени“ всички елементи необходими за нейната визуализация в браузъра. При динамичните уеб сайтове съдържанието е поместено в база данни. Когато дадена страница бъде избрана да се зареди в браузъра, тя изпраща заявка към базата данни, откъдето за извикват и зареждат нейните елементи.

Върху каква платформа разработвате вашите уеб сайтове?

Сайтовете, които разработваме са главно на основата на WordPress, а за онлайн магазини използваме OpenCart.